Thessaloniki Magazine

88η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης: Η γιορτή της πόλης!

 

Η διοργάνωση της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης επικεντρώνεται στις σύγχρονες προκλήσεις για τη χώρα και στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας δίνοντας έμφαση στα νέα τεχνολογικά μέσα, την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Με τη δυναμική παρουσία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, τιμώμενη την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, τη φιλοξενία πολλών Β2Β και Β2C γεγονότων, αλλά και πλήθος ψυχαγωγικών εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό, η 88η ΔΕΘ καλωσορίζει εκθέτες και επισκέπτες στη μεγαλύτερη γιορτή της πόλης!

Η 88η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) διοργανώνεται από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, καλύπτοντας 32.000 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου. Συμμετέχουν πάνω από 1.300 εκθέτες, ενώ η Γερμανία είναι η Τιμώμενη Χώρα με 135 εκθέτες και περισσότερες από 25 κρατικές και διεθνείς συμμετοχές. Το εντυπωσιακό «μωσαϊκό» της Έκθεσης συμπληρώνεται από ειδικά αφιερώματα σε οικονομικά και κοινωνικά θέματα και δυναμικές δράσεις των Επιμελητηρίων της χώρας, με 350 ελληνικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν. Ένα από τα κύρια γεγονότα της Έκθεσης θα είναι ένα μοναδικό σόου με drones που θα φωτίσει τον ουρανό της πόλης.

Θεματικές Εκδηλώσεις της 88ης ΔΕΘ

Η Έκθεση περιλαμβάνει θεματικές ενότητες όπως AKADEMIA, Ενέργεια και Κυκλική Οικονομία, Ελλάδα και Επιχειρηματικότητα, Διεθνείς Συμμετοχές (Cosmos), Περιφέρειες και Γεύσεις από Ελλάδα, Γαστρονομία, Ξένες και Ελληνικές Λιανικές Πωλήσεις, Έπιπλα, Δημόσιοι Φορείς και Hobby Festival. Κάθε θεματική ενότητα παρουσιάζει τις πιο σύγχρονες και καινοτόμες τάσεις της αγοράς και της οικονομίας.

Τιμώμενη Χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2024: Γερμανία

Στη φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ, τιμώμενη χώρα είναι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας υπό τον τίτλο-ομπρέλα “made in Germany” καταλαμβάνοντας περισσότερα από 6.000 τετραγωνικά μέτρα, στα οποία θα παρουσιάζονται εκθέματα και υπηρεσίες κορυφαίων εταιριών της εγχώριας επιχειρηματικότητας. Η συμμετοχή της Γερμανίας στην 88η ΔΕΘ, θα αποτελέσει μεγάλη ευκαιρία για την ενίσχυση και εμβάθυνση των ελληνο-γερμανικών πολιτικών, οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων. Παράλληλα, θα υποστηρίξει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με προγραμματισμένες θεματικές ημέρες για εκπαιδευτικά θέματα, συναντήσεις δικτύωσης, καθώς και εταιρικές παρουσιάσεις.

Επιχειρηματικές Συναντήσεις και Επαφές

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Γερμανίας, η ΔΕΘ-HELEXPO σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) διοργανώνει επιχειρηματικές συναντήσεις (B2B) με γερμανικές εταιρείες. Στις συναντήσεις αυτές συμμετέχουν περίπου 400 εταιρείες από διάφορους τομείς, όπως η ενέργεια, η κυκλική οικονομία, η αγροτεχνολογία, η γαστρονομία, ο τουρισμός και η φαρμακευτική βιομηχανία. Αναμένεται να πραγματοποιηθούν περισσότερα από 800 ραντεβού.

Δυναμική Παρουσία των Επιμελητηρίων

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος συμμετέχει για 7η συνεχόμενη χρονιά στη ΔΕΘ, εκπροσωπώντας 47 επιμελητήρια και 350 επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα. Ξεχωριστή παρουσία έχουν τα επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, ενώ το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης διοργανώνει το THESSBUILDING, μια θεματική ενότητα αφιερωμένη στον κατασκευαστικό τομέα.

 

Αφιερώματα της Έκθεσης:

Μεταξύ των θεματικών αφιερωμάτων ξεχωρίζουν:

- Akademia: Με τη συμμετοχή 74 εκθετών, η ενότητα αυτή συγκεντρώνει πανεπιστημιακά ιδρύματα, τεχνολογικές εταιρείες και φοιτητικές ομάδες. Συμμετέχει και το CERN με μια θεματική έκθεση για τα 70 χρόνια του Οργανισμού.

- Ενέργεια και Ανακύκλωση: Στην ενότητα αυτή, συμμετέχουν περισσότερες από 60 εταιρείες που παρουσιάζουν σύγχρονες λύσεις για τη θέρμανση, την ψύξη και την ανακύκλωση.

- Hobby Festival: Αφιέρωμα που φέρνει τους επισκέπτες σε επαφή με διάφορα χόμπι, σε συνεργασία με το skywalker.gr.

 

Παράλληλες Εκδηλώσεις:

Η 88η ΔΕΘ εμπλουτίζεται με παράλληλες εκδηλώσεις που αντλούν έμπνευση από την πολιτιστική και οικονομική ζωή της Ελλάδας. Περιλαμβάνονται:

- Drone Light Shows: Τρία εντυπωσιακά σόου με drones που θα φωτίσουν τον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

- Γευσιγνωσίες Περιφερειών: Στο Περίπτερο 6, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις από διάφορες περιφέρειες της Ελλάδας.

- Αθλητικές Δράσεις: Αθλητικές εκδηλώσεις και συναντήσεις με Ολυμπιονίκες διοργανώνονται στον υπαίθριο χώρο 14.

- Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού: Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν δώρα που κρύβονται στους χώρους της έκθεσης.

- Digital Legacy HELEXPO: Οι επισκέπτες θα ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο, ανακαλύπτοντας την ιστορία της Θεσσαλονίκης με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

 

Μουσικά Events και Συνέδρια:

Η 88η ΔΕΘ φιλοξενεί καθημερινά μουσικές εκδηλώσεις με γνωστούς καλλιτέχνες, ενώ στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του Economist.

 

Ωράριο Λειτουργίας

Η Έκθεση είναι ανοιχτή από Δευτέρα έως Παρασκευή, 16:00 – 22:00, και τα Σαββατοκύριακα, 10:00 – 22:00.